În concursul organizate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, s-au înscris trei magistrați. Dosarele acestora urmează să fie analizate săptămâna viitoare.

Sediul Centru al Judecătoriei Chișinău este specializat în materie de drept civil. Începând cu anul 2019, interimatul funcției de vicepreședinte este asigurat de președintele instanței, Radu Țurcanu. Funcția ar putea fi, însă, preluată de unul dintre următorii candidați: Aliona Miron, Roman Pascari și Grigori Manoli.

Aliona Miron a fost numită în funcția de magistrate în anul 2009, la instanța din sectorul Rîșcani al municipiului Chișinău. În anul 2018, judecătoarea a fost desemnată să examineze dosarele în materie de drept civil și, respectiv, din anul 2019, activează în cadrul sediului Centru al Judecătoriei Chișinău. Aliona Miron a fost membru al Colegiului disciplinar, funcție la care a renunțat în anul 2019.

Roman Pascari a devenit judecător în anul 2015, la instanța din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. La sediul Centru al Judecătoriei Chișinău magistratul a fost transferat în ianuarie 2019, odată cu specializarea sediilor instanței. Roman Pascari deține, din anul 2012, licența de avocat.

Tot din anul 2015 este judecător și Grigore Manoli. Acesta și-a început activitatea în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, unde activează până în prezent. Anterior, magistratul a vrut să fie promovat în funcția de vicepreședinte al sediului Ciocana al aceleeași instanței, candidatura acestuia a fost, însă, respinsă de Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor. Grigore Manoli a obținut licența de avocat în anul 2009.