În acest an ar putea să se construiască mai puțin. Biroul Național de Statistică informează că în perioada ianuarie-septembrie, au fost eliberate 2.533 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în scădere cu 12,4% faţă de aceiași perioadă anului trecut.

După mediul de rezidență, în mediul urban au fost eliberate 1.320 autorizații de construire. Comparativ cu perioada similară a anului precedent acest indicator s-a diminuat cu 15,9%. În mediul rural au fost eliberate 1.213 autorizații sau cu 8,2% mai puţin față de anul trecut.autorizații

În profil regional, comparativ cu perioada similară a anului precedent, se înregistrează scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale, scădere reflectată în următoarele regiuni: în regiunea Centru (cu 139 unităţi), în UTA Găgăuzia (cu 18 unităţi), în regiunea Nord (cu 2 unităţi). În același timp, în regiunea Sud şi în municipiul Chişinău s-au înregistrat cu 27 şi, respectiv, cu 2 autorizaţii de construire mai mult faţă de ianuarie-septembrie 2017.

Pentru clădirile nerezidențiale s-au înregistrat scăderi în UTA Găgăuzia (cu 125 unităţi), în regiunea Nord (cu 83 unităţi), în regiunea Sud (cu 34 unităţi), în regiunea Centru (cu 23 unităţi). În municipiul Chişinău s-au înregistrat cu 37 autorizaţii de construire a clădirilor nerezidenţiale mai mult.