În cadrul Judecătoriei Chișinău cele mai multe dosare civile casate în primul semestru au fost emise de către magistrații de la sediul Buiucani, peste 36 la sută. Pe locul doi se află sediul central, cu aproximativ 27%, și sediul centru, cu 23%. Datele se conțin într-un raport semnat de președintele instanței.

Clasamentul sediilor Judecătoriilor Chișinău după numărul dosarelor civile clasate este următorul:

  • Buiucani – 117;
  • Central – 87;
  • Centru – 74;
  • Rîșcani – 33;
  • Ciocana – 9.
Remarcăm că, în perioada ianuarie – iunie, la instanță au ajuns pentru examinare 11.118 de dosare civile, dintre care 4.038 de cauze au fost încheiate. Prin urmare, deciziile casate reprezintă aproximativ opt la sută din numărul total de hotărâri emise.

Clasamentul este aproximativ similar și în cazul deciziilor casate în dosarele penale. Aici sediul Buiucani are 75 de decizii casate, sediul Central - 30, sediul Ciocana - 14, sediul Centru - 10 și sediul Rîșcani - 6. Timp de șase luni, instanța a încheiat 3.206 de dosare penale, iar deciziile casate reprezentă aproximativ 4,2% din numărul total de decizii.

Cele mai multe decizii casate în dosarele contravenționale au fost luate la sediul Centru, 44 din totalul de 52. Potrivit raportului, timp de șase luni Judecătoria Chișinău a încheiat 3.556 de cauze contravenționale. Prin urmare, deciziile casate reprezintă mai mulți de 1,5 % din totalul hotărârilor luate.

Cele mai dese motive pentru casarea deciziilor luate de magistrații Judecătoriei Chișinău pot fi văzute aici. Amintim că, timp de șase luni, la Judecătoria Chișinău au ajuns pentru examinare peste 18 mii de cauze. Dintre acestea, cele mai multe dosare, și anume 11.159, sunt civile, 4.781 sunt dosare penale și 2.447 – cauze contravenționale.