Un singur furnizor a depus ofertă economică pentru noile contracte de achiziție a energiei electrice. Prin urmare, Gas Natural Fenosa a prelungit termenul de prezentare a ofertelor până în data de 14 martie. Decizia a fost luată deoarece participarea unui singur furnizor nu întruneşte condiţiile unui concurs. Termenul a fost prelungit pentru a oferi posibilitatea celorlalți potențiali furnizori, care nu au reușit să prezinte ofertele, să participe la concurs. Anterior, patru companii și-au confirmat participarea  la procesul de furnizare a energiei electrice pentru întreprinderile grupului Gas Natural Fenosa. Aceastea sunt: ПАО ”ДОНБАССЭНЕРГО”, S.A ”Energocom”, ЗАО ”Mолдавская ГРЭС” şi ПАО ”ДТЭК Павлоградуголь”. La sfârșitul lunii ianuarie, Gas Natural Fenosa a expediat solicitările de oferte tuturor participanților pieței energiei electrice din Republica Moldova, în baza criteriului deţinerii licenţelor de producători şi furnizori emise de ANRE, inclusiv participanților relevanți din Ucraina.

Anul trecut, semnarea contractului pentru furnizarea energiei electrice a avut loc după mai multe runde de prelungire a concursului de oferte.

Amintim că anul trecut, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat Metodologia de calculare, aprobare și ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice și Metodologia de calculare a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, prin care s-a optimizat modului de calculare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru energie electrică, dar și reducerea costurilor aferente consumului tehnologic şi a pierderilor tehnice de energie electrică care sunt luate în consideraţie la determinarea tarifelor pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice.