Avocații Veronica Mihailov-Moraru și Grigore Chiriacov au renunțat la mandatul de membru al Comisia de licențiere a profesiei de avocat. Informația a fost confirmată pentru portalul BizLaw.md de către surse din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova.

Veronica Mihailov-Moraru și Grigore Chiriacov au fost desemnați membri ai Comisiei de licențiere a profesiei de avocat în octombrie anul trecut. Ulterior, Consiliul Uniunii Avocaților a decis să anuleze hotărârea de desemnare a noilor membri, după ce au fost identificate mai multe neconformități în procedura de organizare a concursului. Însă, nu toți au fost de acord cu decizia Consiliului UAM, așa că trei dintre noii membri ai Comisiei de licențiere au depus în instanță o cerere de suspendare a executării hotărârii Consiliului UAM. În data de 18 februarie, Curtea de Apel Chișinău a decis suspendarea hotărârii Consiliului până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

În context, majoritatea membrilor Consiliului Uniunii au constatat, recent, că atât timp cât hotărârea Consiliului Uniunii Avocaților nr. UA/C/20/121 din 9 noiembrie 2020 va fi suspendată, se constată inadmisibilitatea continuării concursului pentru alegerea noii componențe a Comisiei Speciale și a Comisiei de Licențiere. Aceștia au spus că este necesar de a solicita urgentarea examinării în instanța de judecată a cererii de anulare a hotărârii Consiliului din 9 noiembrie 2020.