Serviciul Fiscal de Stat a desemnat câștigătorii primei etape a concursului ”Loteria Fiscală”, care s-a desfășurat în perioada 1 ianuarie - 31 martie. Potrivit anunțului publicat, 175 de persoane vor primi câte o mie de lei.

Premiile urmează să fie transferate câștigătorilor pe conturile de card, în maximum zece zile. Lista completă a persoanelor premiate de Fisc poate fi accesată aici.

Potrivit regulamentului concursului, fiecare cetățean, care a împlinit vârsta de 18 ani, devine automat participant la ”Loteria fiscală” dacă deține un card bancar de la orice bancă licențiată în Republica Moldova și achită orice cumpărătură sau serviciu cu cardul în valoare mai mare de 30 lei.

Fondul total de câștiguri pentru desfășurarea loteriei constituie 1.000.000 lei. Tragerile la sorți vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat, prin intermediul platformei Random.org.

Potrivit Fisc, scopul lansării acestei concurs este sensibilizarea cetățenilor în sensul promovării achitării fără numerar, prin utilizarea cardurilor bancare.