Consiliul Superior al Magistraturii a lansat concursuri pentru ocuparea a 17 funcții vacante în diferite instanțe din țară. Printre acestea sunt și șase funcții vacante de președinte. Informația a fost publicată pe pagina web CSM.

Astfel, au fost scoase la concurs funcțiile de președinte la judecătoriile Chișinău, Cahul, Criuleni, Edineț, Hîncești și Strășeni. La fel, sunt organizate concursuri pentru suplinirea funcțiilor de vicepreședinte al Curții de Apel Cahul și Curții de Apel Chișinău, precum și al judecătoriilor Chișinău, sediul Ciocana, Bălți, Căușeni, Drochia și Edineț. Alte patru funcții vacante care urmează să fie suplinite sunt funcții de magistrat la Curtea de Aреl Cahul, Curtea de Apel Chișinău, Judecătoria Căușeni și Judecătoria Strășeni.

Doritorii de a se înscrie în concurs trebuie să depună, până la 21 aprilie, următoarele documente:

  • cererea de participare la concurs;
  • curriculum vitae actualizat;
  • motivarea personală;
  • cazierul judiciar, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii (pentru candidații la funcția de judecător);
  • certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

În concurs se pot înscrie persoanele evaluate și înscrie în Registrul persoanelor admise pentru participare la concursuri.