Autoritatea Aeronautică Civilă va verifica anul viitor 11 companii. Instituția a publicat pe pagina sa Planul anual al controalelor de stat pentru 2022 pe domeniul protecției consumatorului în transportul aerian și activitățile conexe.

În listă sunt vizate companii ca CA ”Air Moldova”, SRL ”Avia Invest”, CA ”Fly One”, SRL ”HySky”, etc. Întreaga listă poate fi accesată aici. Majoritatea dintre acestea au fost supuse controlului și în 2021.

Potrivit legislației, planul controalelor identifică persoanele care vor fi controlate, prioritatea acestora și ordinea în care vor fi controlate, în dependență de riscul prezentat, de particularitățile sezoniere într-un domeniu de control, în dependență de resursele disponibile, graficul de lucru al organului pe parcursul anului și de alte circumstanțe relevante. Numărul persoanelor incluse în plan se raportează obligatoriu la suma controalelor posibile și la durata totală a acestora pe parcursul întregului an, precum și la resursele umane și tehnologice disponibile ale organului de control.