Toți magistrații evaluați ședință Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din 31 ianuarie au acumulat punctaj suficient pentru a fi admiși la concursurile de angajare în funcțile spre care țintesc. Sinteza deciziilor a fost publicată pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, la funcții administrative la Curtea Supremă de Justiție pot pretinde magistrații Iurie Bejenaru și Liliana Catan. Ambii au obținut câte 80 de puncte. Pe ordinea de zi a reuniunii Colegiului se mai regăsea evaluarea judecătorilor Tamara Chișca-Doneva și Ion Guzun, care la fel au solicitat să fie promovați în funcții administrative la instanța supremă. Evaluarea acestora a fost, însă, amânată.

La concursul de angajare în funcție administrativă la Judecătoria Hîncești se pot înscrie magistrații Emil Bulat și Victor Olărescu. Aceștia au obținut 70 și, respectiv, 60 de puncte. Totodată, evaluarea magistratei Corina Albu, care pretinde la o funcție similară, a fost amânată.

În funcție administrativă la Judecătoria Chișinău poate fi numit Grigore Manoli. Magistratul a obținut, în urma evaluării, 60 de puncte.

Alți cinci magistrați care au solicitat promovarea la instanțe ierarhic superioare la fel au fost admiși să se înscrie în concursurile organizate de CSM. Mai exact, Dorin Dulghieru, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și Ghenadie Pavlicu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana pot fi promovați la Curtea de Apel Chișinău sau la Curtea Supremă de Justiție. La instanța supremă ar putea să ajungă și Aliona Miron, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Alți doi magistrați, Serghei Dimitriu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Boris Talpă, de la Judecătoria Criuleni, sediul Dubăsari au primit undă verde pentru a deveni judecători la Curtea de Apel Chișinău.