Vladislav Clima a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Candidatura acestuia urmează să fie confirmată de președintele Republicii Moldova.

Vladislav Clima este președinte al Asociației Judecătorilor din Moldova. Acesta a fost numit în funcția de magistrat în anul 2006, la instanța din sectorul Ciocana a municipiului Chișinău. Ulterior, judecătorul a fost numit de două ori, în 2009 și 2014, în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Din anul 2017, Vladislav Clima este magistrat la Curtea de Apel Chișinău.

În concursul pentru șefia instanței, Vladislav Clima a concurat cu vicepreședintele instanței, Iurie Iordan.

Tot astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a desfășurat concursurile pentru ocuparea funcției de președinte al Curții de Apel Bălți și al Curții de Apel Comrat. În ambele concursuri s-au încris câte doi candidați.

La funcția de președinte al Curții de Apel Bălți candidează Ion Talpa, recent desemnat în funcția de vicepreședinte al instanței, și magistratul Eugeniu Bejenaru. Pentru conducerea Curții de Apel Comrat au luptat Dmitrii Fujenco și Liudmila Caraianu. Niciunul dintre candidați nu a acumulat, însă, suficiente voturi pentru a fi promovați în funcțiile la care au aspirat. Prin urmare, CSM a decis să prelungească perioada de înscriere în concurs cu 20 de zile calendaristice.